Zloděje už totiž nelákají pouze sklepní kóje, ale zaměřili svou pozornost právě na prodejny s cyklistickým vybavením, ze kterých si neváhají odnést vše, co jim přijde pod ruku.

Policisté poslední takový případ řešili v minulých dnech, což potvrdila i kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová: „V současné době prošetřujeme vloupání do prodejny v ulici Ke Stadionu, ze které v době mezi 8. a 10. říjnem zmizela dvě elektrokola a další vybavení. Dosud neznámý pachatel či skupina zlodějů navíc poškodila zadní dveře i zařízení, čímž společnosti způsobila další škodu," uvedla policejní mluvčí.

Majitel poškozené cykloprodejny Jan Žižka k případu řekl: „Vzhledem k tomu, že z obchodu zmizela dvě elektrokola, dále se ztratily dva batohy, textil a další drobné věci, domnívám se, že krádež mají na svědomí nejméně dvě osoby. Škoda ukradeného zboží byla vyčíslena přibližně na sto devadesát tisíc korun. I přes to, že je v obchodě nainstalováno bezpečnostní zařízení, pro nás z dosud neznámého důvodu pachatele nezaznamenalo. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že zabezpečení obchodu vylepšíme kamerovým systémem. Vyměníme také bezpečnostní dveře za kvalitnější a na každé kolo v hodnotě nad padesát tisíc korun, které máme na prodejně, necháme namontovat automatický zabezpečovací systém."

Policisté po pachatelích intenzivně pátrají a žádají případné svědky události, aby poskytli jakékoli informace na policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158. Podle Jana Žižky by měli být majitelé cykloprodejen více obezřetní. Domnívá se totiž, že podobných krádeží by mohlo v budoucnu přibývat.