V čem byl rozdíl mezi vámi a ostatními jezdci?
Rozdíl byl především v tom, že já jsem jak majitel, tak jezdec Babylona. U většiny jezdců ve Verdenu byli majiteli koní velcí němečtí a holandští chovatelé a koně jezdili profesionálními jezdci, kteří mají  několikaleté zkušenosti právě v těchto soutěžích, nebo chcete-li a spíše by se hodilo v těchto jezdeckých show. Dalším podstatným rozdílem je, že já Babylona chci dále připravovat až do úrovně GP, ale u většiny zúčastněných koní se po dojetí těchto soutěží budou koně prodávat za neuvěřitelně vysoké ceny jiným jezdcům v soukromém sektoru.

Jakou máte zpětnou vazbu od rozhodčích?
Zpětná vazba byla v celku pozitivní a přesto, že Babylon nebyl úplně v nejlepší fyzické kondici ho ohodnotili jako šarmatního a pěkného hřebce s velice dobrým charakterem. Jeho problém nejvíce postihl krokovou pasáž v úloze. Nebýt momentální fyzické indispozice, bylo by hodnocení Babylona o mnoho procent výše, ale bohužel přírodě neporučíte…

Překvapilo vás ve Verdenu něco?
Vzhledem k tomu, že jsem se do Verdenu nanečisto jela podívat již loni, tak musím konstatovat, že mě nic nepřekvapilo, jen snad to slušné a vstřícné chování celého verdenského personálu, to aby člověk v Čechách těžko hledal. Bohužel.

Co se vám nejvíce líbilo?
Jednoznačně komfortní ustájení koní, jak jsem již zmínila naprostá profesionalita ze strany pořadatele (nic není problém, vše jde s úsměvem na tváři), super povrchy. A pak výborné palačinky s nutelou a banány.

Kolik lidí vás s Babylonem doprovázelo?
Dohromady celkem dva lidi. Moje nejdokonalejší pomocnice a opora při všech situacích na závodech, moje nejlepší Veronika Vajdlová a také můj dokonalý přítel Jan Havaš. Později se na nás dorazilo podívat mnoho dalších přátel z Čech, hlavně ze Zájezdu.

Chystáte se na další mezinárodní závody do zahraničí?
Ano chystám. S Ediem 1 do Wroclawi a do Kaposváru na CDIW. S Babylonem bychom se rádi zúčastnili FEI testu v Hradištku, což jsou mezinárodní závody na území České republiky.

Babylon van lange weeren je šestiletý holandský teplokrevník. Jeho jezdkyně a majitelka Adéla Neumannová by s ním v budoucnu ráda startovala na mezinárodní úrovni minimálně v úrovni T (těžká), a to alespoň kolem 70 procent. Se svým druhým koněm Eddiem se umístila v letošním roce pátá na mistrovství republiky. Adéla Neumannová působí v Jezdeckém středisku Zájezd a trénování drezury se věnuje na plný úvazek.