Organizátory jinak zdařilé akce zradila ještě před startem technika. Terče s digitální časomírou musely nahradit stopky. Odběhnuto bylo první kolo závodů s ručně měřenými časy a na ředitele soutěže Františka Saifrta se sesypaly protesty o neobjektivnosti měření. Domácí borci se radovali z vítězství předčasně.
První kolo bylo po poradě velitelů stornováno a začínalo se od nuly. Tentokrát byl terčem proudu vody železný válec. Když spadl, stopky se zastavily.

V Dědkiádě usilovali o vítězství domácí hasiči. Jejich družstvo složené z dorosteneckých mistrů republiky v požárním útoku z roku 1987 se ale muselo sklonit před časem ´dědků´ z Hrobce. Pánové v letech i ti mladší, všichni měli natrénováno.

Na trase se nesmělo nic ošidit. Všichni bojovali a sáhli si až na dno, hlavně devadesátimetrový běh s těžkým rozdělovačem a hadicemi byl výkon. K duhu pak přišel půllitr vychlazeného pivka.

V poli závodníků byl nejstarším devětašedesátiletý Pavel Humpl z Úžice. Diváci přišli v hojném počtu a nenudili se. Závody měly spád. Zájem byl také o předvedenou nejmodernější požární techniku a ti nejmenší, budoucí hasiči, dali přednost svezení na hasičském veteránu z roku 1929. Tímto skvostem značky 
Škoda se pyšní hasiči ze Zlonice. Autor: Břetislav Kostka


Dědkiádu vyhráli Hrobce (čas 21,54 vteřin), druzí domácí se umístily domácí Velvary a třetí tým Úžic.
Pohár SDH Velvary získaly opět Hrobce (čas 21,47 vteřin), stříbrná pozice patří Velvarům a třetí místo Hopozínu.