Kladenský deník se do terénu vypravil už v sobotu, kdy při úklidu zastihl Kladeňáky. Včera se pro změnu vydal po stopách dobrovolníků ze Slaného. Zde pod vedením hlavní koordinátorky učitelky Gabriely Cimrmanové ze 3. základní školy si žáci rozdělili terén v sídlišti za nádražím a u Nového rybníka.

Společně se svými pedagogy dopoledne vyčistili část města a odpoledne po vyučování se dokonce vydali do lesoparku Háje.

Jak potvrdila vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu ve Slaném Ivana Kindlová, aktivitu vítají, jelikož je prospěšná. „Jsme velice rádi za každou dobrovolnou brigádu.

V minulosti bylo zvykem, že pokaždé uklízeli jen skauti či patrioti. Díky iniciativě starosty Pavla Záloma, který město zaregistroval do akce Ukliďme Česko, jsme se letos připojili k této republikové aktivitě oficiálně. 
V sobotu se uklízela Slánská hora a prostranství za obchodním domem v Ouvalově ulici,“ potvrdila úřednice.

Ředitel Technických služeb Slaný Jiří Kučera doplnil, že jen za sobotu nasbírali aktivisté dvě tuny odpadků. Za včerejšek to bude ještě o něco více. Přestože děti a další lidé uklízeli zadarmo, odvoz jen dvou tun odpadků na skládku v Uhách přijde zhruba na tři tisíce korun.

Jsou to peníze, které se kvůli bezohlednosti některých lidí vyhazují takříkajíc oknem. Nemluvě o černých skládkách, jejichž likvidace přišla vloni slánskou pokladnu na více než 70 tisíc korun.