Jako hosté vystoupily i naši prvňáčci s country tancem, sedmačky s mixem moderních tanců a dvě rapující dívky ze 4. třídy. Velmi vypomohli i žáci 8. ročníku při šerpování a nadaní technici Dominik M. a David Z., kteří se perfektně postarali o ozvučení akce. Moderování akce se ujal známý tanečník a účastník soutěže StarDance, Michal Padevět, který „Vašatovku“ celým večerem, společně s aktivními deváťáky, prováděl. Dle zúčastněných se letošní absolventi zhostili uvádění naprosto úžasně.

Na závěr tedy dostali žáci z 9. ročníku absolventské šerpy, stejně tak, jako jejich milovaná (a milující) třídní učitelka Miroslava Klosová. Zadní část šerpy zdobil její tradiční výrok: “Mně je to jedno…“. V závěru večera následoval tolik očekávaný poslední společný tanec absolventů – tanec princezen a krátké, avšak lehce srdceryvné, poděkování vyučujícím i rodičům. Pak deváťáci vyzvali k tanci nejprve své vyučující a poté i rodiče či sourozence.

Žáci devítky založili novou tradici – předání slavnostní desky o rok mladším osmákům, na které sepsali všechny cenné rady, které by rádi, jako zkušenější budoucím absolventům, předali. Díky skvělé náladě a trošku nostalgické atmosféře tanec se spolužáky, kamarády i zaměstnanci školy pokračoval i po oficiálním ukončení akce do pozdějších hodin.

Celý večer si všichni maximálně užili, rodiče byli na své děti patřičně hrdí a deváťákům asi pomalu začalo docházet, že se s naší školou za pár týdnů definitivně rozloučí a vydají se na další cestu životem. Právě k této cestě jim třídní, s kapkou slzy v oku, popřála jen vše dobré.

Autor: Eliška Kalová

Po loňském úspěšném Soiréé pro Slunce se rozhodla letos Nikol Kouklová, snacha manželů Heřmánkových (vpravo), se svými kolegy a kamarády uspořádat pro Slunce busking - pouliční vystoupení.
Busking pro Slunce se koná dnes