„Domov dobré vůle jsme začali provozovat v roce 2000, založení slavíme každý rok a pokaždé tu panuje skvělá atmosféra. Jsem strašně ráda, že se naše aktivita dostala do povědomí veřejnosti. Všem, kteří se o to zasloužili, bych chtěla moc poděkovat," uvedla pro Kladenský deník ředitelka Nadačního fondu Slunce Blanka Dvořáková.

Odpolední akce se vydařila, všichni zúčastnění si ji náramně užili, čemuž pomohlo také slunečné počasí. „Sluníčko dnes pomohlo Slunci. Bez pomoci toho slunce na nebi by se totiž dnešní den tak nevydařil," řekla vedoucí zařízení Jana Birošová, která zároveň chválila pracovníky zařízení. „Práce Domova dobré vůle není o jedinci, záleží na celém kolektivu, který je tu skvělý," dodala.

Akce se zúčastnila také starostka Unhoště Iveta Koulová, která nechybí skoro na žádné události pořádané Sluncem. „Moc se mi tu líbí, ostatně jako vždycky. Na všech akcích Slunce je vždy skvělá atmosféra. Jsem moc ráda, že taková organizace v našem městě působí. Je skvělé, že lidi s jistým handicapem se dokážou zapojit do života města," uvedla starostka Unhoště.

Druhý ročník Tátova dne Podnebem ve Slaném na Hájích.
FOTO: Společně oslavili Tátův den Podnebem

Chráněné bydlení Domov dobré vůle Slunce v Unhošti - Nouzově je celoroční zařízení rodinného typu s nepřetržitou péčí personálu. Zařízení je bezbariérové pro lidi s různým stupněm postižení, převážně pro lidi s mentálním postižením a více vadami. Uživatelé sociálních služeb bydlí v dvoulůžkových a třílůžkových pokojích. Mají k dispozici prostornou společenskou místnost s jídelnou, místnost pro arteterapii, ergoterapii a muzikoterapii, místnost pro fyzioterapii s hydromasážní vanou a rozlehlou zahradu se zastřešeným altánem.
Zdroj: www.slunce.info