„Již druhý měsíc s představiteli firmy intenzivně jednáme s cílem najít pro obyvatele Nymburku co nejlepší řešení vzniklé situace. Shodli jsme se na tom, že nejlepším východiskem bude přesunout továrnu do jiného místa, i mimo město Nymburk, kde nebude své okolí obtěžovat zápachem," vyjádřil se na tiskové konferenci středočeský hejtman a hned dodal své tipy na podle něj příhodná místa.

„Ve středních Čechách je celá řada brownfieldů, které by přicházely v úvahu jako vhodné sídlo pro tuto továrnu. Příhodná by mohla být například průmyslová zóna Milovice nebo některá z částí bývalé ocelárny Poldi Kladno," doplnil Miloš Petera.

Kladenský magistrát se 
k výroku hejtmana postavil jasně: „Z našeho pohledu se snad nemůže jednat ani o čistě hypotetický nápad pana hejtmana Miloše Petery. Město Kladno, ani Středočeský kraj, nevlastní v bývalém areálu Poldi žádné vhodné pozemky. Muselo by se primárně jednat o soukromou investici. Povolení takové stavby je ale velmi náročným a zdlouhavým procesem. Musí být splněny veškeré zákonné podmínky. Nedokážeme si představit, že firma, která má problémy v jednom městě, by tyto přísné podmínky splnila v jiném. V žádném případě nedovolíme, aby se Kladno stalo odpadištěm středních Čech," řekla mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková.

Firma se zabývá kataforézním lakováním, zinkováním a kompletací nalakovaných dílů pro automobilový a nábytkářský průmysl, zemědělské stroje, elektrické přístroje a stavební komponenty. Při výrobě nepoužívá jedovaté kyanidy, vzniká však kyselý zápach, proti němuž protestují obyvatelé nedaleké zástavby.