Vše takto vypadá naprosto ideálně, ovšem rodina Beňákova nyní řeší velmi složitý problém. Pavlík trpí svalovou dystrofii, to znamená, že mu ochabují svaly a má těžkou osteoporózu, čili mu také řídnou kosti. Je upoután na invalidní vozíček a jednou z věcí, která mu velmi usnadňuje život, je speciálně upravené vozidlo Citroën Jumpy s nájezdní plošinou. Díky němu ho rodiče mohli vozit nejen do školy, ale také k lékaři a na rehabilitace.

Ovšem nyní je Pavlík a celá rodina bez auta. Připravila ho o něj dopravní nehoda, která se stala 27. prosince u Číčova na Plzeňsku.
„Jeli jsme tehdy na návštěvu. Na dálnici bylo sucho. Koukala jsem na krásně ojíněné stromy, bylo to jako z Ladovské zimy. Pak jsme sjeli z dálnice. Pokračovali jsme přes vesnice. Najednou jsme se ocitli v protisměru 
a sjeli do příkopu. Silnice nebyla vůbec posypaná, a to bylo už deset hodin dopoledne," popsala Pavlíkova maminka Petra Beňáková dramatické chvíle.´

Vůz se převrátil na bok. Pavlík seděl úplně vzadu. Utrpěl zlomeninu stehenní kosti. Nikomu jinému se nic nestalo.

„Proč zrovna Pavlík. To bylo první, co mě napadlo. Neviděla jsem ho, jelikož seděl za námi a po nárazu bylo jen ticho. Hned jsem měla špatné myšlenky. Byl to velký šok," dodala Petra Beňáková.

U nehody zasahovali hasiči, policisté i záchranná služba. Pavlíka transportovali do plzeňské nemocnice. Odtud byl později převezen do motolské nemocnice. Stehenní kost se zlomila těsně nad kolem. Pavlík strávil v nemocnici dva týdny a další dva měsíce ležel v posteli doma. Nemohl nikam, ani do školy.

Škodu na voze odhadli v autorizovaném servisu na 300 tisíc korun. Problém je v tom, že automobil nebyl pojištěný.
„Třicet tisíc ročně na pojistku nemáme. Náš rodinný rozpočet na takovou částku nestačí. Navíc jsem ani nevěděla, že auto musí být pojištěné," vyložila Patra Beňáková.

Na nový vůz finance nejsou. Rodina na něj navíc dostala sociální příspěvek 170 tisíc korun a dalších 200 tisíc si půjčila.
„Bratr mé kamarádky má také autoservis a ten odhadl cenu opravy na 150 tisíc korun. Ovšem ani ty nemáme," zakroutila hlavou paní Petra.

Rodina se proto obrátila na organizaci Kouzelná přání, která se snaží sehnat peníze na splnění konkrétních přání. Lidé mohou libovolné finanční částky zasílat na transparentní účet 2161105849/8040. Do zprávy pro příjemce, je nutné uvést: pro Pavlíka. Organizace vybrané peníze předá do posledního haléře.

„Také máme variantu, že by vůz opravil můj otec, který dělá do aut. Ovšem i na součástky budou potřeba peníze. Pořádně ani nevíme, co vše je vlastně potřeba vyměnit. Vím jen, že má vozidlo proražený chladič a hnutou střechu. Totiž když odtahová služba auto vytahovala z příkopu, tak jim spadlo. Sice asi ne moc, ale stejně," vyjádřila se paní Beňáková.

I když teď má rodina mnoho problémů, tvrdí, že vlastně měli štěstí. „Dostali jsme se do protisměru a je velká klika, že proti nám nic nejelo. Pořád je to jen rozbité auto. Lidský život bychom si za žádné peníze nekoupili," okomentovala Petra Beňáková.
Pavlíkovi po dvou měsících sundali sádru. „Když se mi to stalo, tak to bolelo, ale pak už ne. Moc se těším do školy," usmál se Pavlík.