Hlavní změnou bude fakt, že městskou hromadnou dopravu budou nově tvořit příměstské a regionální autobusové linky i vlaky. Pro spojení v rámci města Slaný bude tedy možné využívat všechny linky zapojené v systému PID. Doprava na Slánsku se celkově zlepší.

Cestující ocení pravidelné přestupní vazby na autobusovém nádraží ve Slaném. Spoje z Prahy a Kladna budou navazovat na regionální autobusy do většiny směrů. V mimošpičkových obdobích budou doplněny chybějící spoje.

„Novinkou bude zavedení víkendového spojení pro obce Vraný, Páleč, Zlonice, Beřovice s městy Slaný a Nové Strašecí, nové víkendové spojení obcí Nové Strašecí, Rynholec, Lány, Stochov, Kačice s městem Slaný, zavedení víkendového spojení pro obce Tuřany, Studeněves, Libovice, Jedomělice, Mšec, Třtice, Řevničov, Krušovice, Krupá, Lišany s městy Slaný a Rakovník. Dále budou zavedeny některé noční spoje a bude posílen víkendový provoz na trasách Slaný – Kladno a Slaný – Praha. Další novinkou bude přímé propojení měst Slaný a Rakovník,“ řekla mluvčí slánské radnice Markéta Růtová.

Dalším velkým přínosem bude možnost cestovat na jednu jízdenku v celém systému PID. Patří sem vlaky a příměstské autobusy Středočeského kraje a pražská Městská hromadná doprava (MHD).

Ilustrační foto.
Řidiči jedoucí přes Nové Strašecí musí skousnout další omezení dopravy
Rodný dům Jana Palacha už roky chátrá.
Palachův památník ve Všetatech otevřou na sklonku září
Rozběsněného muže ze Slaného zpacifikovala až zásahová jednotka.
Rozběsněného muže ze Slaného zpacifikovala až zásahová jednotka