Sbírky se letos jako host zúčastní světoznámý oštěpař Jan Železný. Do areálu stadionu Sletiště dorazí i vozíčkáři ze Speciální pečovatelské služby Kladno, kteří nafotili s bojovníky z SKS Areny Kladno kalendář v rámci projektu 4kolo.

Tato humanitární akce myšlenkově i organizačně koresponduje s dlouholetou tradicí Běhů Terryho Foxe. V loňském roce se podařilo vybrat přes 15 1 tisíc korun.

Akci pořádá společnost Sportovní areály města Kladna (SAMK). Připraveny jsou dvě trasy. „Rodiče s dětmi, třeba i s kočárkem, senioři a méně zdatní běžci se mohou vydat na trasu dlouhou kilometr a půl. Vytrvalostní běžci, sportovci, cyklisté nebo třeba i in-line bruslaři mohou absolvovat čtyřkilometrový úsek. Účast není o závodění, neměří se čas, ani startovní čísla se na Běhu naděje nerozdávají. Je to o dobrém pocitu přispění na dobrou věc," řekl ředitel SAMKu Lukáš Kubica.

Pro příchozí bude připraven bohatý doprovodný program. Děti se budou moci vyřádit na netradiční úkolech, které zajistí dlouholetý partner běhu Labyrint, středisko volného času, vzdělávání a služeb. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej. Nejen kluci si budou moci vyzkoušet střeleckou disciplínu Rytířů Kladno. Hokejisté navíc pro děti nafouknou svůj skákací hrad.

Před samotným vyběhnutím, vykročením či vyjetím na trať mohou všichni zhlédnout ukázky bojových sportů a vystoupení mažoretek. „Účastníci Běhu naděje budou moci přispět k boji proti zákeřné nemoci. Za tento počin získá každý dárek od pořadatelů. Celý výtěžek sbírky bude věnován na onkologický výzkum," dodal Kubica.