Na otázky příchozích budou odpovídat asistenti prevence kriminality a zástupci městské policie i kladenského magistrátu. Ti se budou snažit reagovat na dotazy. „Pokud nebudou moci odpovědět na místě, vezmou si na dotyčného kontakt a informace dodají. Chceme, aby to bylo takové popovídání si, abychom věděli, co obyvatelé v současné době nejvíce trápí a získali k nim vazbu," uvedl ředitel kladenské městské policie Stanislav Procházka.

Veřejné setkání pod širým nebem se v Kladně uskuteční poprvé. Na místě nebude chybět stánek a propagační materiály přibližující nejen práci městské policie, ale také chod města.

„Čekám samozřejmě otázky týkající se ubytoven v sídlištích a chování jejich obyvatel. Dále dotazy na úklid města, pohyb volně pobíhajících psů, parkování aut a tak dále. Podněty, které se nebudou přímo týkat práce strážníků, přeneseme na vedoucí jednotlivých odborů," vyložil dále Stanislav Procházka.

Asistenti prevence kriminality a městská policie dále pořádají ve čtvrtek 9. července od 13 hodin akci s názvem Sportovní odpoledne. Jedná se o program určený dětem z ubytovny v Americké ulici v Kladně-Kročehlavech.

Třetí chystanou akcí asistentů prevence kriminality a strážníků je Projektový den. Ten se koná v úterý 21. července od 11 hodin v parku před budovou hlavního vlakového nádraží v ulici Milady Horákové. Do infostánku si k pracovnicím sociálního úřadu i probační a mediační služby budou moci přijít lidé v tíživé životní situaci pro radu. Nebude chybět malé občerstvení.