„Vedení města chce tímto způsobem využít svoji pravomoc danou novelizací zákona o hmotné nouzi a regulovat vyplácení sociální dávky doplatku na bydlení. Výsledkem tohoto mimořádného opatření bude zastavení zneužívání dávek jako snadného zdroje příjmů pro majitele bytů či jiných ubytovacích kapacit a současně stabilizace sociální si-tuace nízkopříjmových oby-vatel na území Kladna,“ řek-la mluvčí kladenského ma-gistrátu Lenka Růžková.

„Kladno má jeden velký problém a tím jsou obchod-níci s chudobou. Český stát bohužel tento druh podnikání vytrvale dotuje a není schopný ho účinně zastavit. Vyřešili jsme velmi problematickou ubytovnu v centru města na pěší zóně nebo v bývalém hotelu Merkur. Nepovolujeme vznik dalších ubytoven, spekulanti ale dí-ky zavedené praxi plošného vyplácení sociálních dávek skupují nemovitosti a stěhují do nich sociálně slabé nájemníky ze všech koutů republiky. Ti ve valné většině nemají k místu žádný vztah a tak vzniká další pro-blematická komunita, která se nechová podle pravidel slušného chování a nebere ohled na své okolí,“ vysvětlil důvody mimořádného opat-ření primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Aby nedocházelo k pouhému přesouvání sociálně slabých obyvatel z jednoho místa na druhé, navrhli rad-ní maximální možný územ-ní rozsah opatření, kde nebude možné nové doplatky na bydlení vyplácet.

Kapela Čechomor
Kapela Čechomor vystoupí už v pátek ve Slaném

„Vzhledem k situaci v našem městě je pro mne naprosto nepřijatelné jediné místo, kde bych tyto nové obyvatele chtěl přivítat. Proto jsme využili zákonnou možnost, jak dalšímu přísunu a pobytu takových osob v Kladně zamezit,“ doplnil kladenský primátor.

Aktuálně uvedenou sociální dávku v Kladně měsíčně pobírá 760 žadatelů, celkový počet závislých osob na této dávce se ovšem pod-le dostupných údajů pohybuje na úrovni 3 až 3,5 tisíce osob. Pro současné příjemce doplatku na bydlení nenastane žádná změna, na základě nájemní smlouvy jim nadále úřad práce bude dávku vyplácet.

Oproti tomu nové žádosti o vyplacení to-hoto příspěvku Úřad práce v Kladně na základě vydaného opatření obecné povahy automaticky zamítne.

Vedení města rozhodlo o mimořádném opatření i s ohledem na vysoký počet nabízených bytů na kladen-ských sídlištích, u kterých hrozí, že se stanou majetkem spekulantů, kteří je v souvislosti s chystanými restrikcemi v severočeských městech využijí pro sociálně handicapované. V důsledku toho by mohlo dojít k zásadním sociálním problémům na území Kladna, a tím ke zhoršení bezpečnostní situace a každodenního soužití všech obyvatel na celém území města.

Slánskou Londu opět rozkopali už potřetí. Snímky z loňské reklamace, kdy se také v létě kopalo před spořitelnou.
Londu ve Slaném opět rozkopali, už potřetí