„Aktuálně město pokračuje ve velmi časově a legislativně náročném výběrovém řízení na rámcovou smlouvu, která velmi usnadní a urychlí realizaci oprav a rekonstrukcí kladenských místních komunikací, neboť nebude potřeba soutěžit každou investiční akci samostatně," vysvětlila Lenka Růžková, mluvčí kladenské radnice. V praxi to znamená právě úbytek týdnů potřebných pro vysoutěžení veřejné zakázky.

S opravami začalo město v polovině března, za tu dobu dostala již nový asfaltový povrch například ulice Ivana Olbrachta a K. Čapka ve Švermově nebo ulice Josefa Hoffmanna v Kladně.

Vážná dopravní nehoda se stala na silnici mezi Smečnem a Kačicí.
U Smečna bourala dvě auta, na místě zasahoval vrtulník

„Kompletně rekonstruujeme ulici Václava Rabase a její okolí. Od pondělí začínáme s rekonstrukcí náměstí 9. května a přilehlé Hutnické ulice," doplnila informace Lenka Růžková.

Pro letošní rok město Kladno vyčlenilo v rozpočtu jen na nové investiční akce do chodníků a rekonstrukci silnic 90 milionů korun. Celková suma za opravené ulice, i s těmi výše uvedenými, se již vyšplhala na zhruba 45 milionů korun.

Ilustrační foto
Stavba obchvatu může začít už na podzim

V létě by měla mimo jiné začít oprava Štefánikovy ulice mezi ulicemi Doberská a Petrohradská, ulice Dr. Foustky včetně chodníků a výstavby přechodu pro chodce v místě vyústění Sítenského údolí.