Letošní třiadvacátý ročník festivalu bude třídenní s nabitým bohatým programem. Festival je pořádán pod záštitou středočeského hejtmana Miloše Petery, starosty obce Tuchlovice Jaroslava Pošty a starosty města Nové Strašecí Karla Filipa.

V pátek od 17 hodin v tuchlovickém kostele zazpívá a zahraje pro účastníky akce dětský pěvecký sbor Rosička ze Základní umělecké školy Stochov společně s Kapelkou Lístečku ze Základní umělecké školy Nové Strašecí.

Následovat bude v Novostrašeckém kulturním centru od 19.30 hodin první z hlavních pořadů festivalu a názvem Vítejte u nás. Domácí soubory Lísteček a Čtyřlístek v něm představí festivalové hosty. Těmi budou soubory poměrně z dáli, a to Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku.

O víkendu se festivalové dění přesune zcela do Tuchlovic. V sobotu od 10 hodin se na pódiu před Českou hospodou představí krátkými ukázkami jednotlivé soubory a s hudebním nástrojem zvaným blumle diváky seznámí Petr Jasinčuk. Po této malé ochutnávce odstartuje v amfiteátru ve 14 hodin hlavní pořad s názvem Nejsem přítel smutností, kde vystoupí Čtyřlístek, pražské soubory Rosénka, Gaudeamus a Lučinka, ale také hosté festivalu, tedy soubory Kohoutek a jihočeský Písečan. Ten bude mít od 19.30 hodin ve své režii školu tanců. O večerní zábavu, která začne ve 20 hodin, se tentokrát postará chrudimský Kohoutek. Chybět nebude ani pohodové večerní tančení a muzicírování zvané Nokturno.

Ti, kteří si budou chtít rozhýbat tělo na jinou než folklorní hudbu, budou moci zavítat na tradiční pouťovou tancovačku do České hospody, kde pro ně od 21 hodin bude hrát kapela Černý brejle.

V neděli od 10 hodin je pak v amfiteátru v programu opět vystoupení hostů festivalu spolu s dětmi z Mateřské školy Tuchlovice, rakovnickými Borůvkami, novostrašeckým Lístečkem a také Rosénkou či Kyticí z Prahy, a to v pořadu Tancuj s námi, Floriánku.

Současně s víkendovými programy si budou moci návštěvníci prohlédnout výstavu fotografií z předchozích ročníků festivalu a ve stáncích se seznámit s činností některých neziskových organizací působících na Rakovnicku a Kladensku. Mimo to budou mít i možnost zakoupit si nějakou drobnost, jako upomínku na tuto akci.

Hlavními pořadateli festivalu je Soubor lidových písní a tanců Čtyřlístek a obec Tuchlovice za podpory Ministerstva kultury České republiky, Krajského úřadu Středočeského kraje a Folklorní unie Prahy a Středočeského kraje.