Výtvarnice se začala malbě intenzivně věnovat před více než dvěma lety a díky píli se rozmalovala tak, že by jí leckterý profesionál mohl závidět. Na kontě má dnes několik desítek obrazů, které po vernisáži nezřídka opouštějí výstavní síň a putují k novým majitelům.

Obrazy Lady Doupovcové nepostrádají osobité kouzlo, humor i nadsázku a jsou potěšením pro toho, kdo touží mít doma originál.

Expozice nabízí celkem osmatřicet děl, přičemž na stěnách převládají akvarely. Jak řekla Kladenskému deníku majitelka Ateliéru Praga Prima Karolína Tietjenová, kde Lada Doupovcová malbu studuje, akvarely jsou technikou pro zkušené malíře, kteří už mají jistou ruku.

„Oproti oleji je malování akvarelem náročnější. U této techniky to musíte dát na první dobrou," vysvětlila Tietjenová. Potvrzuje to i autorka výstavy: „Dlouho jsem si na tuto techniku netroufala a velmi s ní bojovala.

Akvarel je obtížný z důvodu nesnadných dodatečných úprav. Akvarelové barvy se nedají překrývat tak jako například olejové, kde se může nanést tolik vrstev, kolik plátno unese. Každý, kdo s akvarelem začíná, si musí postupně osvojit správnou technologii.

Jak naředit barvy vodou, jak moc navlhčit podkladový akvarelový papír. Zkrátka, je to alchymie," říká autorka.