Jiná část Kladna – Kročehlavy, se postupně mění k nepoznání. Vznikají zde nová dětská hřiště, parkoviště, ale také pěší zóna. Až bude projekt hotový, město plánuje modernizovat právě Rozdělov. Začít s pracemi by se mohlo již v roce 2014.

„Změna je zde více než potřebná,“ řekl pětačtyřicetiletý Libor Šela, obyvatel jednoho z rozdělovských věžáků.

„Negativně vnímám staré obytné budovy. Potřebovaly by opravit. Dále se mi nelíbí, že je zde málo zeleně, s čímž je spojená údržba blízkého lesa, a měla by se změnit i dopravní situace. Pozitivně hodnotím pouze některé opravené domy,“ dodal Šela.

Téměř všech jeho připomínek by se měl projekt revitalizace Rozdělova dotknout.

„Vycházíme ze zkušeností, jak se v daných oblastech žije,“ uvedl první náměstek primátora Miroslav Bernášek. „V současné době Rozdělov ne zcela vyhovuje potřebám místních. Ulice jsou často úzké a lidé se prochází v místech, kde parkují auta. To se musí změnit,“ popsal Bernášek.

V budoucnosti se prý v Rozdělově výrazně změní život. Uvažuje se o změně dopravy, parků, vnitrobloků či veřejných prostranství.

„Zatím pro financování tohoto nákladného projektu z fondů Evropské unie nebyl vyhlášen žádný program. Je ale možné, že právě na nové programovací období od roku 2014 bude. Město však, stejně jako tomu bylo v případě sídliště Kročehlavy, nečeká na oznámení a chystá potřebné podklady k modernizaci již nyní,“ informoval Vilém Frček z oddělení komunikace s veřejností.