Bitva o Slaný se uskutečnila v rámci kladenského galavečera Noc válečníků před očima dvou tisíců diváků.
Čekal slánský kickboxer takový úspěch? Jaký vlastně prožíval zmiňovaný prosincový zápas? Nejen na to odpovídal Mario Jarkas jen pár minut po převzetí ceny za Nejúspěšnějšího sportovce Slaného pro rok 2015.

Jaké jsou vaše první pocity?
Vůbec jsem to nečekal a jsem rád, že jsem tuto anketu mohl vyhrát. Do poslední chvíle by mě to ani nenapadlo.

Ale věděl jste, že jsi mezi pěti nominovanými finalisty?
Už to mě samotného velmi překvapilo. Největší dík patří vedení 3. základní školy ve Slaném, v jejíchž prostorách máme možnost trénovat v super podmínkách, dále všem z TCB gymu Slaný a Martinu Hrabánkovi, který velmi podporuje sportující mládež ve Slaném a bez něj by se tu spousta nejen sportovních akcí nemohla uskutečnit.

Jaký vlastně pro vás byl již zmiňovaný prosincový zápas?
Po psychické stránce to pro mě byl nejtěžší zápas, který jsem kdy zažil. Díky lidem z TCB gymu a mému trenérovi jsem to zvládl a myslím si, že má výhra byla zasloužená.

Vyhrál jste s přehledem. Myslel jste si, že pro vás bude boj těžší?
Čekal jsem to horší, ale spíše z toho ohledu, že jsem do zápasu nastupoval zraněný, takže už to mě limitovalo. Ale jsem rád, že vše dopadlo dobře.

Kdy jste si uvědomil, že byste mohl soupeře porazit. Už po první kole?
V každém zápase stačí jeden úder, který může vše ukončit, ale už po prvním kole jsem poznal, že jsem trošičku jinde než soupeř. I když klobouk dolů před Lukášem Zemanem.

Při předávání ceny jste publiku sdělil, že už žádný zápas nechystáte. To platí jen pro tento rok, nebo obecně?
Teď jsem dostal nabídku zápasit na galavečeru v Plzni, ale nakonec jsme se nedohodli. Kdybych přistoupil na nějaký další zápas, musel by pro mě být zajímavě finančně ohodnocený. Příprava mě stojí dost peněz. Mnohem více, než bych za takový zápas dostal. Zápasit pro radost a pak dva týdny nechodit není to pravé. Taky už nejsem nejmladší.

Jak to vypadá s vaším zraněním. Už jste v pořádku?
Mám poškozený meniskus v levém koleni. To bude muset nejspíše vyřešit až operace. Zraněný loket je na tom už docela dobře. A s tím jsem nastupoval do prosincového zápasu.

Lukáš Zeman před zápasem o vašich zraněních věděl?
Věděl, že nám zraněné koleno, ale nevěděl, že jsem měl v Thajsku nehodu, při které jsem si ho zničil ještě více. O tom, že mám zraněný loket, věděl také. Schválně jsem tuto informaci dával na Facebook, abych tak zatajil to zraněné koleno.

Vyhrál jste anketu Nejúspěšnější sportovec Slaného díky tomuto zápasu?
Myslím si, že to byl nejvíce vyhecovaný zápas, který jsem zažil. Měl mediální pozornost a polovina Slaného si o něm povídala. Atmosféra na Noci válečníků byla neskutečná. Mistrovské tituly už mám za sebou. Na tento zápas jsem se připravoval půl roku.

Teď se budete věnovat trénování. Máte v gymu nějaké sportovní naděje?
Mám svěřence, kteří jsou stejně dobří, ne-li lepší než já. Myslím si, že o nich bude ještě slyšet, a to nejen ve Slaném.

Jak jste si užil vánoční svátky?
Byl jsem s rodiči a přítelkyní v Paříži. Přítelkyně to se mnou před zápasem neměla lehké, proto bych jí chtěl poděkovat za podporu. Vytrpěla si se mnou své a moc ji za to děkuji.

Mario Jarkas

Nový Nejúspěšnější sportovec Slaného 2015 je mistrem svého řemesla. Vrcholem jeho kariéry, ve které získal i české tituly v kickboxu a čínském boxu, byl prosincový souboj, jenž v kladenské sportovní hale v rámci Noci válečníků zdvihal dvě tisícky diváků ze sedadel. Po neúprosném boji porazil ve váze do 75 kg rivala z konkurenčního slánského klubu Lukáše Zemana a tím získal profi pás. Nejúspěšnějším sportovcem Slaného za rok 2015 je Mario Jarkas z TCB Gym Slaný, pro kterého je to také ocenění za dlouholetý přínos jeho sportovnímu odvětví.