Zmíněný dluh ovšem podle hejtmanky kraje není konečný a zřejmě se ještě navýší. „Ještě se uskuteční nějaké audity a je potřeba být připravený na krizový scénář. Spolu s radními hledáme systém, jak zasanovat shodek hospodaření z minulých let," nechala se slyšet hejtmanka.

Holub. Ilustrační foto.
Holubi stojí města ročně sta tisíce korun

Novému vedení kladenské nemocnice se podařilo stabilizovat stavy lékařů, ovšem stále se nedaří plně obnovit onkologické oddělení, kterému chybí primář a několik lékařů. „Snažili jsme se najít takový režim, aby to omezení bylo co nejmenší, pracujeme v mírně upraveném režimu a na menším počtu lůžek. Ale zatím to vesměs stačí. Nemám zprávy o tom, že by docházelo k nějakému dramatickému přesunu pacientů do jiných nemocnic, nebo do Prahy," poznamenal ředitel nemocnice Petr Polouček.

V nejbližších letech by mělo jít do nového přístrojového vybavení nemocnice více než 100 milionů korun, z toho velká část již letos. Středočeský kraj se snaží také upravit finanční dotační projekt, v jehož rámci by mohl do kladenské nemocnice pořídit nové CT. „Počítáme také s tím, že letos začneme pracovat na projektové dokumentaci potřebné pro opravy dalších pavilonů. Přepracováváme projekt na pavilon C2, který už měl být v provozu. Tyto změny jsou podle nás nezbytné," doplnila hejtmanka.

Ilustrační foto.
Tendr na opravy nemocnice se opozdí
Oblastní nemocnice Kladno
Nemocnice se topí v dluzích, kraj pošle peníze