Hardcore-metalová hudební skupina E.O.S. ze Stochova se už desátým rokem spojila s místním Bikers Barem Vodárna a pro fanoušky metalu, rocku i punku uspořádala 16. srpna téměř celodenní akci plnou hudby. „Každý rok jsme měli pařák, letos poprvé prší,“ komentoval situaci organizátor akce a člen kapely E.O.S. Dušan Hora.

S většími organizačními problémy se ale hudební skupina nesetkala. „ Kvůli zdravotním důvodům odřekla kapela WAJGL, ale nebyl problém ji nahradit, protože náš festival je mezi kapelami poměrně vyhlášený,“ uvedl člen kapely E.O.S Jiří Hudec.

Hudební festival začínal ve dvě hodiny odpoledne a odstartovala ho kapela Avoid z Nového Strašecí. Zazněly také písně kapel Moštárna z Tuchlovic a SNAD ze Pcher. Protože šlo o jubilejní desátý ročník, rozhodla se kapela E.O.S. přizvat svého bývalého člena, Milana Zajíce, který s nimi hrával v roce 2001 a účastnil se nahrávání jejich druhého CD. Akci zakončilo vystoupení kapely Kapišto.

Novinkou letošního ročníku byl také moderátor Jiří Štraub, který je známý z televizních hudebních pořadů „O moderátorovi jsme uvažovali už dříve, ale neměli jsme na to dost peněz. Nakonec jsme přece jen Jirku Štrauba oslovili a on tím byl nadšený. Takže spokojení jsou nakonec všichni,“ řekl Jiří Hudec.

AUTOR: GABRIELA KREJČOVÁ