Sedm kapel mělo přilákat publikum, a to se stalo. Zdeněk Procházka, jednatel společnosti Domu techniky Českého svazu vědeckotechnických společností k tomu dodal: „Tady v prostorách bývala střední odborná škola dlouhá léta.

Dnes se pracoviště v Kladně zabývá šířením informací a vzděláváním ve všech oborech lidské činnosti. Organizujeme rekvalifikační, jazykové a odborné kurzy a pronájmy učeben. Loni jsem nabídl konferenční prostor Jaroslavu Trejbalovi," řekl jednatel a kytarista kapely Spadaný listí.

Skvělý bubeník a zvukař Jaroslav Trejbal o nabídce dodal: „Dlouho jsem to zvažoval, ale jakmile jsem vešel do sálu, byla to láska na první pohled. Zajedno byla se mnou i manželka Hanka – jdeme do toho.

Plánů máme hodně, ale všechno je o penězích. Sobotní den odehrály kapely bez nároků na odměnu, jsou to kamarádi a touto cestou se snažím, aby klub vešel ve známost," řekl Jaroslav Trejbal.

Jan Vokatý, který byl u zrodu nápadu udělat festival řekl: „Měl jsem v úmyslu vytvořit odpoledne pro dvě kapely a nakonec se jich na pódiu představilo sedm. Odpoledne zahájila kapela Try Duby. S touhle partou jsme začínali před sedmnácti léty.

Hrajeme skladby od Žalmana až po Kamelot a Heuréku, se kterou také hraji je autorská kapela. Tvůrcem je Roman Kraček a já. Máme asi třicet písniček, ale prosadit se je hodně těžké," posteskl si kytarista Jan Vokatý.

Další festivalovou kapelou bylo Spadaný listí a následovali Dřeváci s vlastní tvorbou. Totéž platí o Pavlu Petránovi. Kapela ZEM se představila se známými peckami a maratón hudby ukončila skupina Four Promile.

Hudební klub má už za sebou koncerty Pavlíny Jíšové a Jitky Vrbové. Jeden z nejhezčích prostorů města s bezvadnou akustikou má do budoucna co nabídnout.

V nejbližší době zahraje 
v Dimenzi kytarista Štěpán Rak, Pepa Štros se synem, bluesový hráč Jakub Kořínek s Kateřinou Misíkovou. Klub nabízí také výchovné koncerty pro školy, divadlo i koncerty vážné hudby. Autor: Břetislav Kostka