ájemce v pravidelných intervalech svážely zdarma autobusy z Kladna-Rozdělova i Kročehlav. Na pódiu se vystřídali například slovenští No name, skupina Party Band či Děda Mládek Illegal Band. Vystoupili také Standa Hložek a Heidi Janků.

Plnoletí návštěvníci mohli ochutnat produkty více než dvou desítek středočeských pivovarů, což znamenalo, že si každý mohl vybrat z celkem osmdesáti druhů piva. Vzhledem k pošmournému počasí se dlouhá fronta tvořila také u stánku se svařeným vínem.

„Rozhodli jsme se letos obnovit tradici pivních slavností, neboť chceme podpořit středočeské pivovary a udělat radost každému, kdo má rád dobré pití a jídlo. Jsem rád, že i přes nepřízeň počasí lidé na slavnosti přišli," řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, který si pivní středočeské slavnosti také nenechal ujít.
Slavnosti se u Velké Dobré konaly už počtvrté. V roce 2013 se je vedení kraje rozhodlo zrušit a ušetřené finanční prostředky věnovat na oblasti postižené povodněmi. Akce se nekonala ani o rok později.

„Jsem ráda, že se pořadatelé rozhodli navázat na předchozí ročníky a doufám, že se slavnosti už budou konat pravidelně každý rok," uvedla návštěvnice Jana Nováková z Kladna.

Na programu nechyběly ani různé soutěže nejen pro děti. Jak dále uvedl středočeský hejtman Miloš Petera, lidé se mohou těšit na další podobné akce.
„V letošním a příštím roce chceme pořádat i další slavnosti, na kterých chceme dát příležitost představit své výrobky nejrůznějším středočeským potravinářským firmám. Považuji to za dobrou formu propagace našich menších a středních regionálních výrobců," doplnil Miloš Petera.