Marně pak vyznívají veškeré snahy ředitelky Renaty Matějovské a jejího kolektivu zajistit dětem to nejlepší: jakmile jednou zařízení dosluhuje, stává se brzdou kvalitní péče a začne se hledat cesta k nápravě.


Tak vyvstala před obcí Hrdlív titěrná a zdlouhavá práce s cílem získat finance na rozsáhlou rekonstrukci. A podařilo se! Od července se to proto ve školce jen hemží řemeslníky. Však má také rozsah prací pořádný záběr! „Bude provedeno kompletní zateplení objektu včetně střešního pláště,“ podává přesnou informaci starosta obce Radek Růžička. "Provedena je dále výměna zdroje topení z původních akumulačních kamen na plynové ústřední topení. Nejprve však bylo samozřejmě zapotřebí celý prostor školky vyklidit, což dalo všem také zabrat.“

Současná podoba mostu přes Bakovský potok ve Velvarech. Nový most začnou stavět zjara 2018.
Nový most ve Velvarech začnou stavět na jaře


A kdy že má být školka opět uvedena do provozu? „Školka musí být funkční od 4. září. I přes velice krátký termín pro úpravy ve vnitřních prostorách a realizaci drobných stavebních úprav, které bylo nutné provést nad rámec projektu, nebude zahájení školního provozu 2017/2018 ohroženo. Celkové dokončení prací má pak zhotovitel dle smlouvy provést do konce září. Dle současného stavu vše naznačuje, že i tento termín bude dodržen,“ dodává ještě starosta.

 

Hasiči museli zasahovat při požáru v dýchací technice.
V Unhošti hořelo v průmyslovém areálu, sklad hnojiv byl v ohrožení


Samozřejmě se prý s blížící se plánovanou lhůtou vlastního finále ve všech zvyšuje hladina nervozity, ale jestliže se dosud nic nepředpokládaného nestalo a práce běží jako na drátku, určitě všechno klapne a děti budou moci v září nastoupit do krásné, inovované školky.

AUTOR: Jitka Slavíková