Jak řekla Kladenskému deníku starostka Lidic Veronika Kellerová, návnady ležely na poli mezi Buštěhradem a Lidicemi v místě, kde začíná nová buštěhradská zástavba.  Varování pro majitele psů zatím nechala vyvěsit na webových stránkách obce a rozhlásit rozhlasem.

„O kom v Lidicích vím, že má psa, tak jsem mu hned tuto informaci zavolala. Doufám, že toho člověka najdou a bude přísně potrestán, protože ti psi vytrpěli své," uzavřela starostka.

O otrávených návnadách lidé hovoří i na Facebooku: 
„V Buštěhradu a na okolních polích někdo odhazuje návnady, které jsou otrávené, nebo je v nich hřebík. Jsou to kousky ryb. Už zemřela jedna fenka a dva psi. Je možné, že to bude i jinde," sdělují prostřednictvím sociální sítě.

„Jedinou zprávu, kterou o tomto případu mám, je jeden mail, který se odvolává na informace z psího útulku. To je vše co vím," uvedla starostka Buštěhradu Jitka Leflerová.

Majitelka psího útulku Bouchalka u Buštěhradu Eugénie Sychrovská o případech otravy také slyšela. „Prý to mělo být v lokalitě u hřiště okolo benzinky. Tam lidé hodně venčí. Zaslechla jsem, že už jsou čtyři psi mrtví. Baví se o tom všichni," uvedla Eugénie Sychrovská. „Podle mě to dělá nějaký důchodce, protože mu vadí psi, že štěkají. Žádného mladého člověka bych za tím nehledala," uzavřela majitelka psího útulku.

Miroslav Porš z Buštěhradu, majitel dobrmana, o otrávených návnadách zatím neslyšel. „Vesměs chodím psa venčit do Lidic, protože tam se s ním více projdu, ale je pravda, že poslední dobou chodím spíše po Buštěhradu. Ale mám ho na vodítku. Procházím se s ním zrovna za benzinkou a u hřiště," vyjádřil  se Miroslav Porš.