Petra Vagenknechtová v převleku smrtky, se snažila už minulý rok o obnovení zapomenuté tradice. Bylo to dlouhé přemlouvání, ale přeci pár lidí v kostýmech přišlo.

Poslední únorová sobota se zataženou oblohou s teplotou málo nad nulou, měla být druhým pokusem pobláznit lidi a projít vesnicí. Manželé Hurdálkovi coby sněhuláci, Monika Stankeová v kostýmu berušky, Petr Tláchač byl za skřítka a za babku byla Katka Müllerová. Kočár tažený žlutým párem koní a za ním průvod masek a dětí pod dohledem obecní policie projel až moc poklidnou obcí. Pár zvědavců se přišlo podívat. Jediná zastávka s překvapením byla mezi domky v nové zástavbě.

Eva Švancarová jako jediná nabízela dětem domácí šátečky a dospělým panáčka na zahřátí. Předsedkyně kulturní komise Petra Vagenknechtová byla hodně zklamaná.

„Vím, že před pár lety se pár nadšenců snažilo o stavění májky a tanečku Besedy a také to nedopadlo. Letos bylo ještě méně lidí než minulý rok a docela mě to otrávilo, takže příští rok žádný průvod masek nebude. Uděláme jen pro děti Rej masek v kulturáku," dodala stehelčeveská zastupitelka.

Autor: Břetislav Kostka