Zaměstnanci dlouho toužebně očekávané vyplácení dlužných mezd odstartovalo koncem letošního května. Pracovníci hutí se ale neradovali dlouho, přestože personální ředitel Antonín Čimera v minulosti informoval, že kvůli na jaře soudem odsouhlasené reorganizaci, se podniku daří získat potřebné finance a zaměstnancům dlužné peníze postupně vracet. Zatímco prostředky za zimní měsíce a letošní duben měli zaměstnanci dostat, tento týden měly být vyplaceny i mzdy za květen 2016. Tak se ale nestalo.

„Tyhle výplaty se pozdržely. Jejich vyplácení se posunulo do doby, až se uzavře situace ohledně prodeje,“ informoval Kladenský deník Antonín Čimera.

Důsledkem deště a silného větru se rozlomil letitý buk poblíž Bílichova.
Strom v Bílichově spadl přes cestu, naštěstí nikoho nezranil

Kdo by se měl stát novým investorem, zatím Poldovka nezveřejnila. V každém případě se podle Čimery jedná o významného hráče na světovém metalurgickém trhu, tedy společnost s dlouholetou tradicí v kovovýrobě.

„Pokud reorganizace projde, vše bude v pořádku a začne se vyrábět. Pokud ne, bude situaci řešit insolvenční správce. V těchto dnech se jedná o prodeji, výsledek by měl být známý příští týden. Aktuálně čekáme na rozhodnutí,“ dodal Antonín Čimera.

V březnu, kdy soud o reorganizaci rozhodoval, většina věřitelů Poldi hlasovala pro reorganizaci. Soud ji povolil, ale věřitelská společnost Metal Exchange byla proti a odvolala se. Podle jejího advokáta nebyly splněny podmínky pro schválení reorganizačního plánu.

Odvolání avšak podle soudu nesplnilo formální náležitosti. V první polovině května tak nabylo povolení reorganizace právní moci.

Takhle vypadalo Husovo náměstí v Rakovníku jen pár minut poté, co z nebe začaly padat první kapky.
Město zasáhly přívalové deště. Náměstí bylo pod vodou

Pohledávky věřitelů vůči Poldi dosahují několik stovek milionů korun. Podnik tvoří ocelárny, kovárny, dokončující výroby a tepelné zpracování.

Podle obchodního rejstříku patří společnost Poldi skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru. Dočasným jednatelem naobdobí reorganizace je Martin Vindeman, který v květnu vystřídal předešlého jednatele, Itala Adriana Zambona.