V minulých dnech například zavítali za seniory střediska Oáza v Lidicích. Policistka z oddělení tisku a prevence územního odboru Kladno ve spolupráci s policistou Letecké služby Policie České republiky s nimi hovořili na témata týkající se trestné činnosti Kladenska.

„O setkání s preventivní tématikou a policejními radami projevily zájem především místní seniorky," sdělila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Beseda se skládala z různých témat, jako je například podvodné jednání, kapesní krádeže, krádeže v obchodních nebo zdravotních střediscích. Posluchačky se však dozvěděly také zajímavé informace o změnách v dopravě nebo domácím násilí a kyberšikaně.

„V rámci setkání a pobesedování chtěla policistka především předáním informací upozornit ženy jakéhokoliv věku na různá úskalí a nebezpečné situace, ale také jim poradit, jak předejít trestné činnosti, se kterou se mohou setkat nejen v místě svého bydliště, ale i při nákupech nebo na dovolené," řekla Kladenskému deníku policejní mluvčí.

Policista z Letecké služby Policie České republiky seznámil seniorky s tím, jak jsou využívány policejní vrtulníky, a to nejen jako Letecká záchranná služba. Upozornil rovněž na nasazování policejních vrtulníků s termovizí k vyhledávání ztracených osob v terénu, kterými jsou často právě senioři nebo děti. Dále také uvedl několik rad, jak se mají zachovat, pokud se ztratí například 
v lesním porostu nebo se dostaví náhlá nevolnost a jsou někde na odlehlém místě bez možnosti získat pomoc od jiných občanů.

„Všechny účastnice setkání s velmi kladným ohlasem uvítaly. Na závěr besedy předala policistka oddělení tisku a prevence Kladno ženám několik letáků s preventivní tématikou, ale i křížovky pro seniory s policejními radami," dodala kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.