Na Kladensku je asi tou nejmasivnější už započatá v Malém Přítočně. Už před dvěma týdny nastal ale závažný problém a jak potvrdil starosta obce Luboš Košák, na silnici se přestalo dělat. Plánovány jsou zde celkem tři etapy oprav. Platí proto úplná uzavírka obce až do září. Řidiči musí volit objízdné trasy. Místní se pohybují po vesnici pouze minimálně a svá auta odstavují, kde se dá.

Kdokoli jiný se chce dostat do vsi, musí mít zvláštní povolení.  „Dali nám sem ceduli technická odstávka a práce ustaly. Je vedeno jednání mezi vodárnami, plynaři ředitelstvím silnic i zhotovujícími firmami, jak postupovat dál. Uložení sítí pod povrchem je prý nevyhovující,“ říká starosta.  Podle jeho slov proto první etapa prací v sobotu neskončí a tím pádem se posunou i ty další , které měly vrcholit v polovině září. Když se o problém začal včera zajímat Kladenský deník, cedule o odstávce zmizela. 

Ve Velkém Přítočně bourala tři auta, zraněno bylo pět osob.
Ve Velkém Přítočně bourala tři auta

„Lidé mi hubují, zlobí se, ale my jako obec nemáme žádnou šanci s tím něco dělat,“ dodává Košák.  S tím nepřímo souvisí i započetí výstavby kruhového objezdu u Velkého Přítočna. Práce na něm mají začít v úterý, patrně se ale také dostanou do skluzu. Co se týká Kladna, v srpnu zahájí stavba kruhového objezdu ve Švermově Na Cikánce. Úprava uleví řidičům v této nepřehledné  a zatížené křižovatce. 

V červenci v Kladně dokončí například také nové povrchy komunikace v ulici na Nám. 9. května, v Hutnické ulici a části ulice I. Olbrachta (úsek K. Čapka – M. Majerové) i rekonstrukci ulice Nad Oleškou.


„Celé prázdniny je v plánu rekonstrukce Rabasovy ulice. Obyvatelé bytových domů v ulici Dr. Foustky mohou očekávat v tomto období rekonstrukci jak této komunikace, tak i propojek k jejich domům z Herbenovy ulice.


Výstavba parkoviště a rekonstrukce veřejného prostoru v ulici U Hvězdy je ve stavebním řízení a předpokládáme zahájení stavby také v letních měsících,“ řekla mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková.

Ilustrační fotografie
Krimimix: Pád z okna i ukradené jezdecké potřeby


Po dokončení rekonstrukce oplocení u fotbalového stadionu FK Rozdělov zahájí Kladno práce na cyklostezce, chodníku a opravě komunikace v tomto místě. Nově zde vznikne i parkoviště pro návštěvníky sportoviště.


Nový povrch by měly v prázdninovém čase dostat i další místa ve Švermově jako je například Nerudova ulice. „Očekávám ukončení rámcové smlouvy, která umožní daleko rychlejší a pružnější opravy místních komunikací a chodníků,“ sdělil kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).


Co se týká Slaného, kromě masivnější opravy mostu v ulici Olgy Scheinpflugové za 6,4 milionu korun, na kterou město dostalo podporu ze Státního fondu dopravní infrastruktury, vyčlenila radnice podle její mluvčí Lucie Krčkové na dílčí opravy komunikací z pokladny letos 2,6 milionu korun.