Zastupitelé Kladna na svém středečním zasedání jednali o prodeji objektu Kladenského divadélka. Zájem o jeho koupi za nabídnutou cenu sedm milionů korun projevil jediný uchazeč, jeho dlouhodobý nájemce Martin Brádka. Záměr prodeje schválilo zastupitelstvo v prosinci 2014. Brádka však vznesl požadavek na snížení kupní ceny o 1,3 milionu korun, které vložil do údržby a oprav, čímž majetek města ještě před jeho prodejem za své prostředky zhodnotil.

Opoziční zastupitelé ODS na jednání zastupitelů tento způsob prodeje zpochybnili, neboť tato podmínka nebyla součástí řízení. Vedení města tak s velkou pravděpodobností nechá nabídku prodeje Kladenského divadélka vyvěsit na úřední desku znovu.

Podle bývalého primátora Dana Jiránka (ODS) je to jediný možný způsob, aby později nikdo nezpochybnil platnost kupní smlouvy.
Sám Martin Brádka je 
z debaty, která se kolem prodeje Kladenského divadélka strhla, zklamán. „Na jednání zastupitelů jsem poprvé v životě a vnímám to jako souboj dvou Titánů mezi opozicí a koalicí, kteří se asi na ničem nedohodnou. Očekávám, že objekt bude opětovně nabídnut 
k prodeji, s čímž vnitřně nesouhlasím. Nechali jsme si vytvořit tři nezávislé právní rozbory, podle nichž není naše žádost o snížení kupní ceny v rozporu se stanovenými podmínkami prodeje," řekl Kladenskému deníku Martin Brádka.

Neustále oddalování prodeje mu působí komplikace, neboť už téměř rok a půl musí každý měsíc platit poplatky bance za držení už schváleného úvěru.

Objekt Kladenského divadélka má v plánu po jeho koupi dále modernizovat. „Měly jsme připravené žádosti o dotace na rekonstrukci, ale ty nám utekly vzhledem k tomu, že situace je už šestnáct měsíců nevyřešena," poznamenal současný nájemce budovy.