Kladenský komorní orchestr, přestože jde o těleso neprofesionální, klade důraz na kvalitu. Jeho dirigent Pavel Tomáško popsal: „Koncert ve Skanzenu Mayrau jsme se snažili dobře připravit i po dramaturgické stránce – hrála se díla skladatelů doby barokní, Antonia Vivaldiho, Tomasa Albinoniho a Gregora Josepha Wernera, s nimiž tvořila příjemný soulad slavná Simple Symphony, moderní a velice svěží skladba Benjamina Brittena z roku 1934."

Jedním z vrcholů večera byl Albinoniho hobojový koncert. Jako sólista v něm vystoupil Jan Hoďánek, jeden z našich předních hobojistů a mimo jiné člen Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK.

Druhým vrcholem se pak stala zmíněná Brittenova symfonie. V ní se asi nejzřetelněji projevily výsledky usilovného zkoušení – detailní propracování výrazové stránky a lehkost vyznění si po právu vysloužily od posluchačů vřelý potlesk.

„Další vystoupení Kladenského komorního orchestru plánujeme na prosinec. Zazní na něm koncert pro violoncello C dur Antonia Vivaldiho, klavírní koncert A dur Johanna Sebastiana Bacha a koncert pro flétnu a harfu C dur Wolfganga Amadea Mozarta," pozval na příští hudební zážitek pro labužníky Pavel Tomáško.

KRISTÝNA TURKOVÁ