„Když jsme si s Karlem Kučerou projížděli okolí Kladna, říkali jsme si, že je okolí tak krásné, že by ho měli poznat i ostatní. Navíc je to tu jako šité na míru pro tento typ veteránských závodů," řekla ředitelka soutěže Blanka Gamanová.

V Lidicích došlo k uctění památky obětí lidické tragédie, následně byla také zahájena celostátní přehlídka dětských pěveckých sborů Světlo za Lidice.
Lidice si připomněly pětasedmdesát let od vyhlazení

Program zúčastněné nejprve v pátek zavál do Lužné, kde si prohlédli muzeum amerických historických automobilů, následně rallye byla slavnostně zahájena v Srbech společenským večerem. V sobotu dopoledne se kolona veteránů vydala na kladenské náměstí Starosty Pavla, odkud závod za velkého zájmu veřejnosti odstartoval.


Třicítka vozů včetně zástupců z Německa, Británie či Spojených států amerických projížděla například Žilinou, Nižborem, Královým Dvorem, kolem Karlštejna či Svatým Janem pod Skalou.

Ilustrační foto.
Oprava Kina Sokol: nové podlahy i zrcadlový sál

„V Nižboru jsme soutěžili. Jeden ze sponzorů nám zapůjčil brýle, které simulovaly noční jízdu s alkoholem v krvi, což se řidičům moc líbilo. S brýlemi pak měli řidiči za úkol popojet a zajet na vyznačené místo. Užili jsme si také komentovanou prohlídku jednoho z kladenských věžáků," uvedl pro Kladenský deník dlouholetý závodník veteránských rallye a pořadatel akce Karel Kučera. V neděli pak závodníky čekal výlet na zámek Leontýn a také soutěž o nejkrásnější vůz.

„Pořádání bylo sice náročné, když bude mít ale akce dobré ohlasy, tak ji možná zorganizujeme příští rok ještě ve větším měřítku. Také uvažuji o zorganizování jednodenní veteránské akce v říjnu" dodal Karel Kučera.

Starokladenský pivovar v Kladně na třídě ČSA. Bez klubové karty se dovnitř nedostanete. Kuřákům vstup povolen!
Kuřáckých klubů i v Kladně každým dnem přibývá