Služby právníka Daniela Viduna zde může každou první (od 8 do 13 hodin) a třetí (od 13 do 18 hodin) středu v měsíci využít každý, kdo má v Kladně trvalý pobyt a potřebuje pomoci zorientovat se a nasměrovat například v pracovněprávní, občanskoprávní nebo insolventní záležitosti. Dalšími oblastmi budou pracovní či správní právo. Jedinou podmínkou je kromě trvalého pobytu také předchozí objednání ke třicetiminutové konzultaci.

„V Kladně je řada lidí, kteří řeší složité životní situace a přitom jim chybí právní povědomí či detailnější pohled na jejich problém. Proto jsme ve spolupráci se Střediskem komplexní sociální péče tuto službu zřídili," uvedl kladenský primátor Milan Volf.

Zřízení poradny vítá ředitelka Střediska komplexní sociální péče Libuše Homolková. „Naši klienti budou poradnu určitě využívat. Obrací se na nás hodně lidí z Kladna, kteří takovou službu požadují a nevědí, kde a jakým způsobem o radu právníka požádat, nebo na jakou instituci se mají obrátit. A nejedná se vždy jen o seniory, ale někdy také o jejich rodinné příslušníky," uvedla ředitelka Homolková. Podle jejího vyjádření se velká část dotazů týká oblasti dědictví.

Právní poradenství poskytuje zdarma v největším středočeském městě také Zařízení sociální intervence Kladno, a to především pro osoby ohrožené domácím násilím či mající problémy v partnerských vztazích. Jedná se o poradenství v oblasti rodinného, občanského či trestního práva.