Letošní rok byl výjimečný tím, že se na něj přihlásili převážně žáci prvního ročníku. Škola organizuje tyto akce pouze pro dobrovolníky, tentokrát se zúčastnilo patnáct studentů. Ale i když se na svou profesi připravují teprve půl roku, dokázali, že zvládnou i ty nejobtížnější pokrmy ze studené kuchyně.

Kurz vedl po celý týden mistr kuchař Vladimír Picka, jenž se školou spolupracuje dlouhodobě. Se studenty strávil čas nabitý vzděláváním, ale hlavně získáváním praktických dovedností, už počtvrté. „Studená kuchyně je snadná. Je možné se ji naučit za čtyři dny,“ poznamenal mistr kuchař.

Seznámil účastníky s celkem osmdesáti druhy výrobků, od nejjednodušších až po složitější. Mezi ně patří třeba paštičky v listovém těstíčku, které je obtížné vyrobit tak, aby se nerozpadávaly. Studenti se rozdělili do dvojic a každá z nich připravila jednu studenou mísu. Na závěrečný slavnostní raut pozvali své rodiče a přátele.