Správcem registru je nově od začátku července ministerstvo dopravy. Po třídenní předsváteční výluce úseku evidence vozidel v celé republice měl v pondělí systém z důvodu velkého přetížení v celé zemi výpadek. Evidence vozidel tak pro občany nefungovala ani v Kladně.
Jak uvedl mluvčí kladenského magistrátu Vilém Frček, systém centrálního registru vozidel spustilo ministerstvo dopravy kolem šesté hodiny ráno.

„Jakmile ho ale úředníci v jednotlivých městech začali zapínat, zkolaboval. Ministerstvo dopravy slíbilo celý systém restartovat krátce před osmou hodinou. Nestalo se tak. Před devátou hodinou z ministerstva slíbili, že systém zprovozní do půldruhé hodiny. Stalo se tak ale až kolem čtrnácté hodiny," sdělil mluvčí s tím, že databáze registru se i nadále potýkala s vážnými problémy.

V CSA dlouhé minuty marně na obnovení systému čekaly desítky klientů. Úředníkům nezbývalo, než se jim omlouvat. O nefunkčnosti nového systému byli první příchozí informováni vedoucím dopravně správních agend.

Ministerstvo dopravy převzalo správu registru vozidel od ministerstva vnitra. Ihned také spustilo zcela nový systém. Podle vedení kladenské radnice však v nejméně vhodnou dobu, kdy je trh s novými i ojetými vozy nejživější a lidé tak potřebují svá auta přihlašovat. Úsek evidence vozidel navíc vyřizuje i další agendy, například odhlášení vozidla, převzetí registrační značky do depozitu, ukončení leasingu a podobně.