Vítěz soutěže Miminko roku 2011 – Michal Valenz spatřil světlo světa 16. srpna v kladenské porodnici.  Maminka Helena a tatínek Lukáš si i s malým Míšou přišli pro certifikát na zboží věnované obchodem Dětský svět, který se nachází v Suchardově ulici.

Táta Lukáš Valenz prozradil, že v Kladně žije mladá rodina teprve chvilku. „Studovali jsme v Praze, kde jsme si našli i zaměstnání. Pro bydlení jsme si vybrali Kladno, jelikož je blízko hlavního města a je sem dobré spojení,“ vysvětlil.

A jaký je recept na výhru? „Na internetu jsme zapojili do hlasování prakticky všechny známé. Hlasovali i kolegové z Nizozemí, kde jsem v té době pracoval. Přesto to v kategorii na první místo nestačilo. Spoléhali jsme i na papírové kupony,“ uvedl pan Valenz.

Velký boj se rozhořel o druhé a třetí místo. Vítězku internetové ankety Kateřinu Neubergovou ze Svárova nakonec na druhé pozici přeskočila vítězka kategorie tištěných kuponů Nela Kimlová z Buštěhradu.

Nela se narodila v kladenské porodnici 29. června rodičům Martině a Josefovi. Po vítězství v anketě miminko týdne získala také nejvíce bodů v hlasování o miminko měsíce července. Do redakce ji kromě mámy a táty doprovodil také tříapůllletý bráška Fanda.

Bronzové místo obsadila Kateřina Neubergová. Narodila se 24. března v kladenské porodnici rodičům Daně a Lukášovi. Po první výhře v anketě o miminko týdne kliklo k jejímu jménu nejvíce lidí také v anketě o nej miminko měsíce března.

Anketa Miminko roku 2011 navazovala na předchozí úspěšné ročníky této soutěže. Z dvanácti vítězných miminek jednotlivých měsíců vybírali čtenáři to nejsympatičtější od 20. ledna do 6. února. Mírnou převahu nad pěti chlapečky v něm mělo sedm děvčátek.

Všem třem oceněným ještě jednou gratulujeme a přejeme nejen jim, ale i ostatním zúčastněným hodně štěstí a zdraví do života, jež mají  celý před sebou.