Projekt má připomínat atmosféru obce těsně před jejím vyhlazením nacisty. Vzbuzuje emoce, protože s ním nesouhlasí pamětníci tragédie. Jim a jejich potomkům vadí zejména umělecká forma projektu. Podle nich audiodrama zkresluje historii a zlehčuje období heydrichiády a stanného práva, které předcházelo vypálení vesnice.

Spoluautorka projektu Lenka Faltýnková z občanského sdružení Sonosféra řekla, že je audiodrama v provozu od půlky října. Funguje tak, že se zájemci o poslech díla domluví elektronickou poštou nebo telefonem se sdružením, které pak zapůjčí mobilní telefony, v nichž je možné zvuky poslouchat při procházce pietním územím.
Podle Červencla jde o partyzánskou akci, na které se památník nepodílí. Původně měl třeba přístroje k poslechu zapůjčovat právě on.´

„Je to  bez našeho souhlasu," řekl Červencl. Tvrdí, že památník občanské sdružení dlouhodobě a neúspěšně žádá o schůzku. Problém se prý snaží řešit, ale nedaří se to.

Podle Faltýnkové ale není naopak snaha o vyjednávání na straně památníku. „Nenabídl změnu, nevypověděl smlouvu. To byly všechny možnosti, které  měl," prohlásila Faltýnková.

Spory kolem projektu trvají několik měsíců. Podle Faltýnkové byla domluvena schůzka na srpen. Nikdo nepřišel.   „Vzhledem k tomu, že jsme se s pamětníky nedohodli, zůstává audiodrama v podobě, 
v jaké jsme ho vytvořili,  s drobnými úpravami dle připomínek pamětníků," uvedla Faltýnková.  Autorkou textu je Tereza Semotamová.