Společnost života středověkého W-Arlet a Spolek hradu Jenčov uspořádaly první ročník rytířských půtek pod středověkou tvrzí. Návštěvnice přímo z Velké Dobré Kladenskému deníku sdělila, že se jí středověky program moc líbí a hodlá se sem ještě jednou navečer vrátit. „Teprve se rozkoukáváme, ale večer prý má být i ohňostroj. Jsme rádi, že se tu něco děje," dodala.

Velkou pozornost si vyžádaly dobové scénky, představení s koňmi a šermířská vystoupení, nechybělo však ani občerstvení ve středověkém duchu či dokonce lazebna.

Bratři Stanislav a Vladimír Rakoušovi umožnili, aby jejich středověká tvrz, kterou vlastní od počátku devadesátých let, byla opět   zpřístupněna veřejnosti. Stanislav je majitelem, Vladimír zde založil přírodně krajinářský park, dále ho rozšiřuje a Kladenskému deníku popsal jejich společné cíle.

Jak vznikla myšlenka uspořádat rytířské půtky na Malé Dobré?
Spolek hradu Jenčov známe delší dobu a na místě, kde pořádali podobnou akci dříve, dostali výpověď. Máme dostatek prostoru, a tak jsme jim nabídli naši tvrz a park. Snažíme se nějak přispět k rozvoji společenského života v obci.

Máte k tvrzi nějaký  vztah?
My jsme po matce z nejstaršího rodu Trnkovic z Dobré, naši předkové v tomto areálu hospodařili jako  robotníci od 17. století. Za komunismu hrozilo, že stodoly budou rozbourány. No a po převratu jsme nechtěli, aby areál zcela zchátral. Navíc přímo u tvrze stojí přibližně 250 let starý dub z časů Marie Terezie.

Chcete zde pořádat nějaké další akce?
Už se zde konala výstava zemědělských nástrojů a nářadí.
Návštěvníky sem teď určitě hodně nalákala i zvědavost, protože zcela veřejnosti přístupné to tu zatím nebylo. Pouštěli jsme sem lidi, jen pokud někdo chtěl. Byli bychom rádi, aby se zde pořádaly další akce, přejeme si, aby to tu pokračovalo v tomto duchu. Jednou to někomu předáme. Pustíme sem každého, kdo se toho ujme a za každou pomocnou ruku v organizování budeme rádi.