Slavnostní byl první den nového školního roku ve stochovském pracovišti Soukromé mateřské školy, základní školy a střední školy Slunce. Nejen pro současné pedagogy a přibližně třicítku žáků, ale i ty, kteří uvedené zařízení začali navštěvovat už před pětadvaceti lety po jeho otevření. Do Stochova přijeli zavzpomínat a vyprávět o svých zážitcích.

„Dnes už jsou tehdejší žáci dospělí. Někteří u nás stále působí. Program všem zpestřila klauniáda s tanci a zpíváním. Všichni si to moc užili a pochutnali si na dobrotách, které pro ně připravila naše kavárna Slunce v Unhošti," uvedla ředitelka Školy Blanka Dvořáková s tím, že žáci se vzdělávají jak v programu určeném pro klasické základní školy, tak i podle plánů pro speciální základní školy. Někteří pak mají individuální výukový plán.

Slavnostního dopoledne se zúčastnili například také náměstkyně Národního ústavu pro vzdělávání Jana Zapletalová, náměstek primátora Kladna Vladimír Moucha či místostarosta Stochova Roman Foršt.

Škola Slunce má několik poboček. Mateřská škola sídlí v budovách v Kyšicích a Horním Bezděkově. Základní škola ve Stochově a Unhošti, kde působí také střední škola. Za dobu jejich existence zde získalo vzdělání přibližně pět stovek žáků.