Město Slaný pokračuje v přípravách velkých úprav největší městské zelené plochy, lesoparku Háje v severní části města. Chce rozšířit možnosti jeho využití, například pro různé sportovní aktivity. Město v prosinci uspořádalo debatu s obyvateli. Obyvatelé se budou moci k nové podobě Hájů vyjádřit opakovaně ještě koncem dubna, kdy se uskuteční druhé veřejné projednávání. To se uskuteční 24. dubna od 17.30 hodin v Městském centru Grand ve Slaném.

Na základě podnětů od lidí je vytvářena studie proměny lesoparku a posléze vznikne projekt.

Jaroslav Sirový z Technických služeb ve Slaném se i letos postaral o vyčištění slánské Kašny čtyř prezidentů na Masarykově náměstí
Kašna čtyř prezidentů byla zprovozněna pro novou sezonu

„V letošním roce bude Slaný investovat do již zmíněných studií, přičemž započaty už byly některé práce jako průklest lesoparku. Město by rádo na projekt čerpalo dotaci, pokud se ji ale získat nepodaří, uskuteční se práce i bez toho. Z městské pokladny by na plánované aktivity mělo plynout celkem 20 milionů korun, přičemž práce budou rozloženy na období čtyř let. Máme vytvořenu mapku se zamýšlenými aktivitami, které navrhli sami občané. Ať už se bavíme o dětském hřišti až po rozhlednu. Všechny tyto varianty zazní opakovaně na projednávání v Grandu," řekl Kladenskému deníku starosta Slaného Martin Hrabánek.

Lesopark ve Slaném využívají lidé k procházkám a venčení psů. Kromě klidové zóny je v něm poptávka po sportovištích a místech s aktivitami pro děti. Přibýt by tak v části parku mohla například fit stezka (přírodní běžecká dráha, kde mohu být i přírodní překážky), lanové aktivity, ale třeba i sociální zařízení.

Výsledkem zlonické pondělní dramatické koledy je pět zraněných, z toho jsou dva muži pobodaní a tři pomlácení.
Velikonoce ve Zlonicích skončily krvavou bitkou