Slaný plánuje opravu budovy městského úřadu za několik milionů korun, obnovy se má dočkat nejdříve fasáda, případně historická okna. Investice má být součástí rozpočtu na příští rok. „Bude záležet ale hlavně na zastupitelstvu města, zda finanční prostředky na opravu schválí,“ řekl starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).

Městský úřad ve Slaném sídlí v současné době ve třech budovách okolo na Masarykova náměstí. Někdejší Hotel Pošta byl rekonstruován před časem, včetně přístavby v jeho dvoře. Tam sídlí rovněž desítky úředníků. Nyní přichází na řadu hlavní budova pro zaměstnance úřadu ve Velvarské ulici.

Nachází se v ní podatelna, sídlí tu vedení města a nechybí zde například ani obřadní síň. Je to však jedna z mála městských budov, které ještě nemají opravenou fasádu a nepůsobí proto nijak reprezentativním dojmem. Podle starosty je potřeba, aby Slaný přispělo tímto krokem k dalšímu vylepšení vzhledu náměstí.

Město také vypisuje dotační program pro veřejnost na obnovu budov. Bylo vyhlášeno další kolo, kde bude rozděleno kolem 1,5 milionu korun. Přihlásit se může každý majitel nemovitostí ve městě. Budovy v centru dostávají při hodnocení žádostí zvýšené bodové hodnocení. Maximální částka na jednu žádost je 100 tisíc korun.