Důvodem změny je dlouhodobě zhoršená průjezdnost ulic v dopravní špičce. Město za úpravy zaplatí přes pět milionů korun. Jak řekl Kladenskému deníku starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS), měly být hotové ještě letos.

Jedna z úprav se bude týkat například Rabasovy ulice u základní školy, kde vybudují v současném zeleném pásu záliv, kam auta zajedou a nebudou nadále překážet ostatním. V současné době tam vzniká zejména po ránu kolaps.

„Souvisí to s neutěšenou dopravní situací v dopoledních a odpoledních hodinách, kdy tam přijíždějí rodiče žáků," uvedl Martin Hrabánek.

V té době se komunikace stává neprůjezdnou a auta se jen obtížně vyhýbají.

Město se podle starosty pokusí naplánovat zmíněné práce na období letních prázdnin, kdy to nejméně omezí dopravu v lokalitě.

Nové plochy pro parkovaní přibudou i v nedaleké Smetáčkově ulici.

Další masivní změna režimu se týká například Vítězné ulice v centru, kde je komplikované parkování a celkově je třeba změnit dopravní značení, aby na místě nevznikaly nebezpečné situace.

Město Slaný na podzim řešilo úpravy i na veřejném setkání s občany, kde byly předloženy návrhy na změny. Díky tomu přibudou parkovací místa, prostor bude přehlednější a celkově lépe upravený.