„Aby se soudy pletly do veřejné diskuse je zbytečné. Zcela nerozumíme politice města, respektive primátora Milana Volfa a náměstka Přemysla Mužíka (oba Volba pro Kladno), kteří podávají neustále trestní oznámení. My pak pořád chodíme na policii vysvětlovat, co jsme kdy na veřejných sítích lajkovali a podobně. Připadá nám to jako směšná záležitost. Nebylo by lepší se nějak domluvit a dané informace nám poskytovat? Ohledně žádaných informací většinou dostaneme odpověď, že je nemají. Neustále se točí kolem nějakých formalit, a když napíšeme, že nám informace nedali, tak na nás posílají kriminální policii,“ uvedl předseda kladenské ODS a opoziční zastupitel Dan Jiránek.

SK Kladno (v bílém) v Srbech remizovalo s třetiligovým Vyšehradem 1:1.
Motorlet své šance proměnil, zraněními decimované Kladno na kolenou
Český reprezentant Tomáš Plekanec.
Plekanec: Bylo by rouhání vyhlašovat konec v repre

Na časté řešení situací prostřednictvím trestních oznámení si ovšem postěžoval také kladenský primátor Milan Volf. „Opozice je od toho, aby kritizovala, nebo přicházela s jinými názory. Avšak ne od toho, aby psala takové neslušné prasárny. Někdo si tu plete svobodu slova s neslušností a hloupostí,“ konstatuje primátor.

Primátor k tomu ještě dodává: „Vše už ovšem jde téměř mimo můj záběr. Je pod mé rozlišovací schopnosti se tím dále zaobírat, zajímá nás nyní práce pro město. Jedná se spíš o dehonestaci lidské osobnosti v přímém přenosu. ODS na nás dává jeden dotaz za druhým, z čehož většina z nich se promítá v nějakých trestních oznámeních. Takže my od začátku volebního období chodíme neustále něco dokladovat a je na nás podáváno jedno trestní oznámení za druhým. Bylo jich už asi čtyřiadvacet. Nestojíme o žádné soudní spory,“ vysvětluje Milan Volf, který se rozhodně necítí jako poražený.

„Z mého pohledu se jedná o naprosto marginální věc, spíše to celé zajímá ODS, která těmihle kravinami žije. Oni někde napsali o mě a Přemyslu Mužíkovi, že v podstatě mlátíme lidi, nebo že se k nim blbě chováme. Článek následně museli stáhnout, pokud by ho ovšem opět zveřejnili, obratem bychom podali návrh na předběžné opatření. Pokud by ale někdo měl pocit vítězství, tak toho určitě nedosáhl,“ řekl pro Kladenský deník Milan Volf.

Nyní s náměstkem Přemyslem Mužíkem musí zaplatit náklady soudního řízení. Milan Volf navíc podal kvůli příspěvku žalobu na ochranu osobnosti, kterou se nyní zabývá soud. Na jednom se nynější a bývalý primátor shodují, podle obou se jedná o směšnou záležitost. Jak vše ale dopadne? Kladenská opozice podle všeho nehodlá ustoupit.

Ilustrační fotografie
Na třídě ČSA bylo veselo, dva muži skončili v rukou lékařů
Po patnáctileté známosti si fotbalista Tomáš Tichý vzal přítelkyni Elišku za manželku.
Ticháček se oženil a pere se o divizi

„My se nadále hodláme ptát a k daným věcem vyjadřovat. Přes prázdniny opět navrhují nějaké změny v územním plánu. Termín připomínek, zřejmě jen shodou okolností je datum, kdy povedou rodiče na začátku školního roku do školy. Dělat takové habaďůry na lidi je přeci zbytečné. Vše se dá přeci řešit normálně, bez trestních oznámení, policie či soudů,“ dodal Dan Jiránek.