„Muž a žena ve věku sedmadvacet a devatenácti let se do sklepa dostali tak, že vypáčili okénko a vylomili petlici od kóje. Navíc u sebe měli doklady osoby, která byla už dříve oloupena. Zadržené předali strážníci policistům," uvedla mluvčí Městské policie Kladno Markéta Fröhlichová.

Hlídka vyjížděla také do Sítenského údolí, kde skupinka tří mladíků napadla patnáctiletého hocha a ukradla mu mobilní telefon. „Operátor kamerového systému zjistil směr útěku pachatelů. O několik minut později byl zadržen v ulici Petra Bezruče patnáctiletý Kladeňák, který měl telefon odcizit," konstatovala mluvčí.

Zasahovat musela městská policie i u několika rvaček. Kamera zachytila potyčku dvou mužů na Sítenském mostě. Další rvačku zaznamenal operátor na pěší zóně. Zde se poprali tři muži, z nichž jeden utekl ještě před příjezdem strážníků. Hlídka po příjezdu zabránila v dalším napadání.

O tom, že strážníci pomáhají i lidem v nouzi se přesvědčil i devětačtyřicetiletý Kladeňák, kterému se při přejezdu komunikace v ulici Milady Horákové ulomilo kolečko na elektrickém invalidním vozíku. „Hlídka muži, který nebyl schopen se bez něj pohybovat, pomohla nastoupit do služebního vozidla a dopravila jej domů. V technickém vozidle následně dovezla muži i poškozený vozík," dodala Fröhlichová.

Jednu hlídku strážníků zase zaměstnala želva pohybující se po komunikaci ve Smečenské ulici. Strážníci plaza dovezli na služebnu, kde si jí vyzvedl majitel.