„Zhruba před třemi lety skupina Aktivní Kladno začala dělat větší programy. Zatím poslední aktivitou je projekt se střediskem komplexní sociální péče. Projekt má název Pomáhej. Středisko jsme si vybrali z důvodů, že jsme 
s ním v minulosti už spolupracovali a líbí se nám, co všechno tady pro starší lidi dělají," uvedla učitelka gymnázia Zuzana Vosátková. „Snaží se zde, aby klienti střediska byli ve stáří aktivní. Proto jsme se rozhodli darovat kulturní zážitek v podobě návštěvy divadelního představení," dodala.

Jak sdělila ředitelka Střediska komplexní sociální péče Kladno Libuše Homolková, autobus do Stavovského divadla v Praze vyjede s padesáti seniory v pátek 16. října. „Zájezdu se zúčastní seniorky navštěvující Klub tvořivých rukou a studenti-senioři Kladenské univerzity třetího věku. Už nemusí nic doplácet, výlet do divadla mají včetně autobusové dopravy na způsob all-inclusiv. Každý účastník dostane zdarma i divadelní program," poznamenala.

„Jsem velice ráda, že nás Aktivní Kladno oslovilo 
v rámci projektu Pomáhej 
a umožní tak našim klientům aktivity, které by si třeba jinak sami nemohli dopřát," konstatovala Libuš Homolková.

Skupinu Aktivní Kladno tvoří gymnazisté z různých ročníků. Protože oslabila o letošní maturanty, je v ní v současné době zhruba deset studentů. Spolupracují nejen se Střediskem komplexní sociální péče Kladno, pro které připravili například hudební velikonoční vystoupení spojené s malováním kraslic a zdobením perníčků či adventní vystoupení, ale i speciální školou, domovem pro seniory a dalšími subjekty.

„Peníze do projektu Pomáhej studenti získávali při třech akcích. První z nich byl prodej jimi zhotoveného občerstvení při tradičním vánočním koncertu kladenského gymnázia. Druhou byl prodej velikonočních mazanců 
v chodbě školy. Hlavní akcí byl výtěžek z májového koncertu, pro nějž studenti ve svém volném čase připravili hodinový program. Senioři ze střediska se vánočního a májového koncertu zúčastnili," řekla učitelka Zuzana Vosátková.