Myšlenka pomoci prostupuje všemi pořádanými bazárky a rok od roku přibývají i další subjekty, kterým chtějí svárovské maminky pomoci. Patronkou charitativní burzy je tradičně sestra jedné ze zdejších maminek, herečka Alice Bendová.

Stejně jako ostatní i ona ochotně pokaždé přispěje do sbírky nějakými pěknými kousky oblečení po svých dvou dětech.

„Burzu jarní a podzimní pořádáme dvakrát do roka. Celkem se se na ní podílí kolem patnácti maminek a dalších místních dobrovolníků. Prodejem oblečení od nejmenších po odrostlé děti, stejně jako prodejem botiček, kočárků, postýlek, knih nebo psího žrádla se snažíme pomáhat všem, kteří to potřebují," řekla hlavní organizátorka burzy, Andrea Lišková.

O uplynulém víkendu se podařilo svárovským maminkám společnými silami získat prodejem věcí bezmála devětadvacet tisíc korun.

„Polovina výtěžku je určena pro Základní školu a Mateřskou školu Svárov. Dále část peněz pro Armádu spásy, získané koruny poputují i do Dětského domova v Unhošti a Fondu ohrožených dětí Klokánek.

Kočičí konzervy, které dobrovolníci donesli, věnují Svárovští do kočičího domu v Klecanech a psí žrádlo dostane zdejší spolek starající se o psy a další zvířata v nouzi, stejně jako peníze," uzavřela Andrea Lišková.

28 896 korun se podařilo získat pořadatelkám Charitativní burzy Svárov.

Peníze z výtěžku za prodej dětského oblečení budou věnovány svárovským dětem a dalším potřebným, včetně zvířecích útulků.