Za Středočeský kraj se akce zúčastnila vedoucí oddělení pozemních komunikací Zuzana Urbancová. „Opravili jsme 280 metrů dlouhou Hornickou ulici, která patří k velmi důležitým komunikacím v naší obci. Vede tudy totiž cesta z centra do mateřské i základní školy.

Hornická ulice

Rekonstrukce stála celkem asi 2,5 milionu korun. Středočeský kraj nám na projekt přispěl z Fondu rozvoje měst a obcí částkou ve výši 2,35 milionu korun, což bylo 95 procent nákladů,“ informoval Jaroslav Pošta (STAN), starosta obce Tuchlovice.

Ulice 1. máje

Tuchlovičtí tak mohli opravit i ulici 1. máje, na kterou jim díky dotaci v rozpočtu zbylo. Ta vede rovněž z centra obce k mateřské a základní škole, kde se obě opravené ulice napojují.

„Mám radost, když peníze poskytované krajem z FROM pomohou zlepšit život zejména obyvatelům menších měst a obcí v našem kraji. Tak, jako se to povedlo v Tuchlovicích při opravě Hornické ulice.

Opět se potvrdilo, že pokud je kvalitně připraven projekt, peníze z FROM může získat opravdu každý,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Středočeský kraj pro letošní rok vyčlenil v rozpočtu na FROM 300 milionů korun. To je o 100 milionů korun více, než v loňském roce. Celkem je ve středočeských fondech připraveno 496,5 milionu korun.

Žádosti o dotaci z fondu FROM a většiny dalších středočeských fondů bude možné podávat od 14. ledna do 1. února. Podrobné informace najdou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje z v sekci granty a dotace.