„Je to stále běh na dlouhou trať, řekla bych, že se bude léčit ještě tak šest až osm týdnů. Naštěstí se nevyskytly žádné komplikace. Stále bere antibiotika," vyjádřila se Kladenskému deníku majitelka útulku Eugénie Sychrovská.

Příběh šestiletého Zaka, který měl mimo jiných zranění hluboké řezné rány na polštářcích všech čtyř pacek, vzbudil velký ohlas. „Přišlo mi mnoho mailů. Každý den jsem končila až kolem půlnoci než jsem stihla na všechny odpovědět," řekla Eugénie Sychrovská.

Do útulku nyní jezdí lidé, aby ho navštívili. Zak je velký bojovník a nevzdává se naděje na pěkný zbytek života. Navíc je přátelský. „Báli jsme se, aby po tom všem, co prožil, nebyl agresivní. Ale má dobrou povahu. Dokonce i na veterináře radostně reaguje a vrtí ocasem. Při tom veškerá jeho ošetření byla dělána bez narkózy, asi ví, že mu pan doktor pomáhá," dodala majitelka útulku.

Jelikož zaměstnanci útulku nechtějí dopustit, aby ten, kdo Zakovi ublížil, zůstal nepotrestán, podali trestní oznámení. Vzhledem k tomu, že pes byl nalezen v Úholičkách, spadá tato kauza pod Prahu-západ.

„Policie případ zatím prošetřuje jako podezření z trestného činu týrání zvířete, za což hrozí až dva roky odnětí svobody. Tato kvalifikace se ovšem může ještě změnit, jelikož policisté čekají na výsledky veterinárního vyjádření k mechanismu vzniku a poranění psa," informovala policejní mluvčí Prahy-západ Jana Dětská.