Ve své péči budou jeho členové pokračovat. V sobotu 30. května se zde uskuteční brigáda. V pondělí 1. června se zde totiž koná pietní akt.

Připojit se může každý. Sraz zájemců je v sobotu v 10 hodin Na Cimrmanském v Rozdělově. Odtud příchozí vyrazí pěšky na Krnčí. S sebou si lidé mohou přinést sekery, nůžky na křoviny, látkové rukavice, kýbl či koště. Cílem brigády je připravit důstojné místo pro pondělní pietní akt, kterého se zúčastní i příbuzní popravených. Většina rodin bude na místě poprvé od roku 1945, kdy byla těla exhumována a převezena do hrobek v místě bydlišť zavražděných.

„Radostnou zprávou je, že kladenský magistrát se rozhodl na žádost Českých bojovníků za svobodu Kladno renovovat samotný pomník a dokonce odsouhlasil i doplnit jména popravených o data narození," uvedla předsedkyně ČSBS Kladno Gabriela Havlůjová, které se ve spolupráci s panem Ševčíkem podařilo vypátrat některé rodinné příslušníky obětí, včetně syna jedné z popravených.

„V Krnčí se nacházela vojenská střelnice, jež za druhé světové války sloužila kladenskému gestapu. To zde vykonávalo exekuce," vyložil Petr Hroník z ČSBS Kladno.

Mezi šesti popravenými nebyli jen Kladeňáci, ale také lidé z Brozan nad Ohří. „Nejmladší obětí byl šestnáctiletý Zdeněk Černý, který byl drogistický učeň z Rakovníka," doplnil Hroník.