Kladenskému deníku to novinářům na tiskové konferenci potvrdil starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS). V loňském roce byla zprovozněna kogenerační jednotka v Rabasově ulici 
u 3. základní školy. Přesto, že se to bývalému vedení města původně nezamlouvalo, jelikož jednotka je majetkem soukromé společnosti RDK servis (vyrábí, mimo jiné, teplo pro město), je dnes zřejmé, že se provozem kogenerace uspořily finanční prostředky.

Kogenerační jednotka je umístěna v kotelně K-44. V současné době vyrábí větší část elektrické energie pro potřeby Víceúčelové sportovní haly (VSH) ve Slaném. Jednotka pomáhá tím, že díky ní získává společnost levnější elektřinu. Vtip je v tom, že VSH odebrala za tři čtvrtletí letošního roku více elektřiny než jindy a platí méně. Úspora za dané období je kolem čtyř set tisíc korun

„Rada města proto rozhodla, že díky dobrému hospodaření ve VSH město uspořenými prostředky podpoří organizace využívající sportoviště areálu VSH. Finance budou částečně použity pro lední hokej a basketbal. Oba kluby mají početnou základnu a nedostává se jim peněz.

„Další část úspor bychom rádi použili na opravy a údržbu prostor VSH. Jednatel Radek Hlavatý představil plán investic do konce roku. Na zimním stadionu v ubytovací části by rád vybudoval dvě koupelny, vyměnil okna na chodbě a rád by využil odpadní teplo, které se vytváří pod ledovou plochou. V plánu je i úprava přístupové cesty nad stadionem,“ uzavřel starosta.