„Strom pro Kladno jsme vybírali ze dvou variant. Oba stromy pocházely z lokalit mimo region. Na Kladensku jsme žádný vhodný nenašli. Nabídky jsme dostávali, ovšem žádný nesplňoval dané podmínky," uvedla mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková.
Na dlouhé cestě budoucí vánoční strom doprovázeli kladenští strážníci.

„Jedna hlídka čekala na transport v Malém Přítočně. Druhá zajišťovala bezpečný průjezd křižovatkou ulic Gen. Klapálka a Vrbenského. To je takový nejkritičtější úsek. Poslední hlídka dohlížela na situaci na náměstí Starosty Pavla. Všechno bylo bez problémů," vyjádřila se mluvčí Městské policie Kladno Markéta Fröhlichová. 

Kromě stromu jsou na náměstí připraveny už některé dřevěné stánky a vedle chrámu Nanebevzetí Panny Marie vzniká budoucí kluziště. 

Ozdoby Vánočního stromu splněných přání budou kromě nejrůznějších dekorací a světelných pásů také obálky skrývající v sobě přáníčka dětí z dětských domovů a azylových center. Mladí i starší obyvatelé dětských domovů z Unhoště, Ledců, Kladna, Nového Strašecí a také azylových domů a Českého červeného kříže Kladno si napsali nebo namalovali své vysněné vánoční dárky.

„Celkem máme 248 přáníček. Nejčastěji se jedná o hračky, oblečení, ale také věci k vybavení domácnosti. Kluci chtějí auto na ovládání, fotbalové míče nebo dresy. Dívky si zase píší o kočárky či panenky. Částky dárků jsou od sto korun. Nejdražší přání je za 1800 korun, jsou to kolečkové brusle," doplnila mluvčí Lenka Růžková.