V parku před Klášterem Nejsvětější Trojice dojde k pokácení dvou lip velkolistých a tří stromů javoru mléče. Na základě odborné revize dendrolog uvádí u všech stromů špatnou vitalitu, suché části korun a dutiny. Stromy ohrožují zrestaurované sochy a bezpečnost lidí v této lokalitě. Ve spolupráci s odborem kultury Městského úřadu Slaný bude navrženo řešení nové výsadby.

Také čtěte: Mladík skočil v Kladně ze sítenského mostu

"Ke kácení a ořezu dřevin dojde též na břehu Červeného rybníka (u plovárny). V lokalitě byl proveden dendrologický průzkum, který prokázal, že vzrostlé stromy jsou většinou v neuspokojivém zdravotním stavu (výskyt houbových plodnic, ran po výlomech, dutin) a představují tak značné bezpečnostní riziko," informovala mluvčí slánského úřadu Lucie Krčková.

Nepřehlédněte: Žádné fronty v servisech se nekonají

Pokáceny budou čtyři vrby bílé, jejichž současný stav hrozí pádem na cestu. Ostatní vrby a dva statné topoly černé budou ořezány na cca 5 - 8 metrová torza, čímž dojde k zlepšení bezpečnostního stavu stromů a zároveň k zachování vhodných stanovišť pro živočichy. Namísto pokácených vrb bílých budou v lokalitě dosazeny nové stanovištně vhodné dřeviny.